Etusivu

Taito Satakunta - käsityöt sydämen asiana

Makramee, punch needle, kudonta, mosaiikkityöt, kankaanpainanta, neulominen. Tässä muutamia esimerkkejä kädentaidoista, joita pääset harrastamaan Taito Satakunnan taitokeskuksissa. Taitokeskuksia löytyy Huittisista, Kankaanpäästä, Noormarkusta, Porista, Raumalta ja Sastamalasta. Taitokeskuksista voit lukea enemmän täältä.

Toimintaamme kuuluvat esimerkiksi kutomo, kurssit niin lapsille kuin aikuisillekin, materiaalimyynti - esimerkiksi langat tämän hetken hittituotteeseen, islantilaiseen neuleeseen, löydät taitokeskuksistamme -, käsityöpajat omien ryhmien kesken sekä loimen luonti omiin kangaspuihisi. Olemme iloinen, matalan kynnyksen käsityöharrastajien paikka. Ei ole väliä, onko sinulla jo asiat ja tekniikat hallussasi täydellisesti vai tarvitsetko apua kädestä pitäen että pääset alkuun. Molemmat ihmistyypit - ja kaikki siltä väliltä - ovat ehdottoman tervetulleita taitokeskuksiimme!

 

Rauman taitokeskus sulkee ovensa helmikuun lopussa

 

Taito Satakunta ry sulkee Rauman taitokeskuksen helmikuun loppuun mennessä. Syyt ovat tuotannolliset ja taloudelliset. Taitokeskus palvelee keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-15 helmikuun loppuun asti.

Yhdistys kiittää Rauman kaupunkia saamastaan tuesta. Myös yhteistyö erityisesti kulttuuripalveluiden kanssa on ollut sujuvaa ja kaikin puolin positiivista. Yhdistys kiittää jäseniään, asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja vuokranantajaa hyvistä vuosista. Heidän kanssaan on ollut hyvä viedä käsityön ilosanomaa eteenpäin. Kiitos kuuluu myös käsityöyrittäjille, joiden kanssa on yhdessä rakennettu Kalatorin käsityöläismarkkinat suuren yleisön iloksi.

Erityisen suuri kiitos kuuluu henkilöstölle. Yhdistyksen toiminta on ollut asiantuntevien ihmisten käsissä. Tehty työ on ollut merkityksellistä ja monille kohtaamillemme ihmisille käsityö on hyvin tärkeä osa elämää ja omaa hyvinvointia.

 

Käsityön ammattilainen, tule meille töihin!

Etsimme vastaavaa neuvojaa Porin taitokeskukseen vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen! Työn tärkein painopiste on käsityökurssien suunnitteleminen ja niiden opettaminen sekä lapsille että aikuisille. Haemme käsityöalan koulutuksen omaavaa osaajaa, jolla on halua myös uudistaa ja markkinoida toimintaamme! Neuleet, kudonta, erilaiset tekstiilityöt ja erityistekniikat ovat avainasemassa toiminnassamme ja sinä hallitset ainakin osan hyvin jo nyt. Pääasiallinen työpiste on Porin taitokeskuksessa, jonka kanssa samoissa tiloissa sijaitsee myös Taito Shop Pori. Oman auton käyttömahdollisuus on kuitenkin suotavaa, sillä meillä on myös ihastuttava taitokeskus kangaspuineen Noormarkussa Ahlströmin ruukin alueella! Odotamme hakijalta hyviä sosiaalisia taitoja sekä yhteistyöhalua, sitoutumista ja joustavuutta. Sinulla on kyky innostua ja innostaa muita.

Taito Satakunta ry on vuonna 1920 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on edistää käsityötä taitona, kulttuurina ja elinkeinona. Meillä on kuusi taitokeskusta ja 14 vakituista työntekijää. Lähimmät työkaverit suunnittelevat ja markkinoivat toimintaamme sekä opettavat kursseilla. Kuten sinäkin, jos tulet meille töihin. Kursseja järjestetään myös iltaisin ja joskus viikonloppuisin, mutta aikataulut ovat joustavat, sillä saat itse suunnitella kurssikalenterin ja sen toteuttamisen. Yhdessä kehitämme toimintaa sekä tapahtumia ja olemme ylpeästi osa valtakunnallista Taitojärjestöä.

Facebook ja IG @taitosatakunta

Työ alkaa sopimuksen mukaan. Noudatamme neuvonta-alan työehtosopimusta. Lähetä hakemuksesi ja CV sekä 1-2 suosittelijaa osoitteeseen hanna-leena.rossi@taitosatakunta.fi mahdollisimman pian! Haastatteluun voidaan kutsua jo hakuaikana. Lisätietoja voi kysellä: toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi p. 044 770 3100.

 

 

Taito Satakunta Facebookissa:

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

4 päivää sitten

Huittisten taitokeskukseen saapui mies vuoden vaihteessa… Hän kertoi ilmoittautuneensa Islantilaisneuleet kurssilleni! Ennen kurssia hän kertoi harjoittelevansa oikean silmukan neulomista… haastoin hänet oppimaan myös nurjansilmukan neulomisen ;0)
ja nyt neljän viikon kuluttua into ja omistautuminen neuloosiin loivat tekijänsä ylle upean neuleen! Mahtavaa!

Seuraava neulekurssi alkaa Taitokeskuksessa maaliskuun alussa! Oletko Sinä haaveillut itsetehdystä neuleesta! Nyt rohkeasti ilmoittautumaan kurssille!

Kurssitarjonnan Satakunnan taitokeskuksista löydät www.taitosatakunta.fi

Ps.Minulta on tiedusteltu neulekurssia, joka on suunnattu miehille ;0) Nyt kaikki halukkaat ottakaahan yhteyttä ja katsotaan saataisiinko porukka kokoon

Terveisin Taitokeskuksen Tiina
Näytä lisääNäytä vähemmän

Huittisten taitokeskukseen saapui mies vuoden vaihteessa... Hän kertoi ilmoittautuneensa Islantilaisneuleet kurssilleni! Ennen kurssia hän kertoi harjoittelevansa oikean silmukan neulomista... haastoin hänet oppimaan myös nurjansilmukan neulomisen ;0) 
ja nyt neljän viikon kuluttua into ja omistautuminen neuloosiin loivat tekijänsä ylle upean neuleen! Mahtavaa! 

Seuraava neulekurssi alkaa Taitokeskuksessa maaliskuun alussa! Oletko Sinä haaveillut itsetehdystä neuleesta! Nyt rohkeasti ilmoittautumaan kurssille! 

Kurssitarjonnan Satakunnan taitokeskuksista löydät www.taitosatakunta.fi

Ps.Minulta on tiedusteltu neulekurssia, joka on suunnattu miehille ;0) Nyt kaikki halukkaat ottakaahan yhteyttä ja katsotaan saataisiinko porukka kokoon 

Terveisin Taitokeskuksen Tiina

Kommentoi Facebookissa

👏 Hyvä, hyvä, hyvä!!!!!

Upea pusero👌eikä neulominen ole rajattu sukupuoleen, miehet on käteviä niissäkin käsitöissä👏👏👏

Hattua nostan molemmille👍😊

Vau, hieno juttu👍👍

Hyvä Sami 👍

Hienoa Sami🥳
Käsistään kätevä tekee näköjään mitä vaan. Kunnioitan!!!

View more comments

5 päivää sitten

Tule maalaamaan langoilla!

Punch Needle-tuftauksen uudet ideat kurssi Sastamalan taitokeskuksessa!
To 16.2.-9.3. klo 10.00-12.15. Kurssin hinta 26 € + materiaalit.

Punch needle-tuftaus on helppo ja hauska tekniikka, jolla valmistat tauluja, tyynyjä, mattoja ja asusteita. Työskentelyssä käytetään kevyttä kynämäistä työvälinettä, johon pujotetulla langalla luot kaunista, elävää pintaa kankaaseen piirrettyjen kuvioitten mukaan. Tekniikka on jännittävä ja inspiroiva.
Syksyn kurssilla valmistettiin mitä upeimpia mattoja, tyynyjä ja tauluja ja vain yksi oli kokeillut tekniikkaa aikaisemmin.
Taitokeskuksesta löytyy kehyksiä, pohjakangasta ja monipuolinen valikoima värikkäitä villalankoja ja saat lainata kurssilla tasokasta Oxford-tuftausneulaa.
Opettajana Riitta Eeronheimo

Kurssille mahtuu vielä muutama osallistuja. Ilmoittaudu Sastamalan Opistolle, kurssin tunnus on 1108A02K tai suoraan tästä linkistä bit.ly/3kRtOSy
Näytä lisääNäytä vähemmän

6 päivää sitten

Kudontatervehdys Kankaanpään Taitokeskuksesta!
Taitokeskuksessa on valmistunut mattoja moneen lähtöön ja eri tarkoituksiin. Matonkuteet on valittu käyttötarkoituksen mukaan. l
Leveä matto on katkotoimikasta ja kudottu trikoosta, hempeät matot ovat värjättyä trikoota ja kirjavat räsymatot ovat yhdistelmä trikoota ja leikattua räsykudetta.
Mattojen ohella on kudottu mm. huopia ja kuvan raitahuopa on raesidosta, toinen huopaloimemme on luonnonvalkoista, sidokseltaan vohvelia. Kangaspuissa on tällä hetkellä myös laudeliinaa, huivia, poppanaa ja kylpypyyhettä.
Kudontavuoroja varataan sopuisasti, joten poikkea tai soita puh. 0447441263 – Anja

Näytä lisääNäytä vähemmän

Kommentoi Facebookissa

Hyvännäköiset tuotokset🙂

Kauniita mattoja🤗

6 päivää sitten

NYT ON AIKA ILMOITTAUTUA KEVÄÄN KURSSEILLE!

RAKAS PIKKURYIJY

Tällä kurssilla opit ryijyn tekemisen perusteet alusta alkaen. Pikkuryijy valmistetaan ommellen ja se tuo lämpöä kodin sisustukseen. Uudesta Tekemisen iloa! -malliston Metsälampi-ryijystä voit ommella myös tyynyn. Pienestä on helppo aloittaa ja opit nopeasti ryijyn ompelutekniikan! Mieleisesi mallin voit tilata kauttamme ennakkoon.

TAITOKESKUS NOORMARKKU
Keskiviikkoisin 1.–15.3. klo 18.30–20.45. Kurssimaksu 13 € + materiaalit.
Otsolan kansalaisopiston kurssi. Kurssinumero 1082114K. Ilmoittautuminen opistoon 3.1. klo 16.00 alkaen www.otsola.net tai puh. 02 630 1500.

TAITOKESKUS PORI
Joka toinen maanantai 6.3.–3.4. klo 17–19.30. Kurssimaksu 45 € + materiaalit (jäsenille 40 €).
Ilmoittaudu taitokeskukseen: tuottaja@taitosatakunta.fi tai p. 044 383 5900. ***

TAITOKESKUS SASTAMALA
To 23.2., 9.3. ja 23.3. klo 18–20.30. Kurssimaksu 45 € + materiaalit.
Ilmoittaudu taitokeskukseen sastamala@taitosatakunta.fi tai p. 044 770 3103. ***

*** JÄRJESTETÄÄN SIVIKSEN TUELLA
Näytä lisääNäytä vähemmän

1 viikko sitten

Tule kutomaan Sastamalan taitokeskukseen!
Tätä upeaa pehmeää kampalankahuivia on vielä yksi jäljellä, saat sen tarjoushintaan materiaalit vain. 49,00€ ( norm. 75,00 € )
Voit valita useammasta värivaihtoehdosta.
Varaa kudonta-aika p. 044 770 3103 tai sastamala@taitosatakunta.fi

Näytä lisääNäytä vähemmän

Tule kutomaan Sastamalan taitokeskukseen!
Tätä upeaa pehmeää kampalankahuivia on vielä yksi jäljellä, saat sen tarjoushintaan  materiaalit vain. 49,00€ ( norm. 75,00 € )
Voit valita useammasta värivaihtoehdosta.
Varaa kudonta-aika p. 044 770 3103 tai sastamala@taitosatakunta.fiImage attachment


Lataa lisää

Tapahtuu seuraavaksi

ma 06
käsityöklubi

Käsityöklubi A

06.02.2023 @ 17:00 - 19:15
to 16
Kotimetsä-tyynyn kuvioita.

Punch needle -tuftauksen uudet ideat

16.02.2023 @ 10:00 - 12:15
Taitokeskus Sastamala 044 770 3103
ma 20

Talvilomaleiri koululaisille

20.02.2023 @ 09:00 - 12:00
Taitokeskus Pori 044 383 5900
to 23
Rakas pikkuryijy

Rakas pikkuryijy

23.02.2023 @ 18:00 - 20:30
Taitokeskus Sastamala 044 770 3103
ma 27

Lempi-liivikauluri neuloen

27.02.2023 @ 17:00 - 19:30
Taitokeskus Pori 044 383 5900