Etusivu

Taito Satakunta - käsityöt sydämen asiana

Makramee, punch needle, kudonta, mosaiikkityöt, kankaanpainanta, neulominen. Tässä muutamia esimerkkejä kädentaidoista, joita pääset harrastamaan Taito Satakunnan taitokeskuksissa. Taitokeskuksia löytyy Huittisista, Kankaanpäästä, Noormarkusta, Porista, Raumalta ja Sastamalasta. Taitokeskuksista voit lukea enemmän täältä.

Toimintaamme kuuluvat esimerkiksi kutomo, kurssit niin lapsille kuin aikuisillekin, materiaalimyynti - esimerkiksi langat tämän hetken hittituotteeseen, islantilaiseen neuleeseen, löydät taitokeskuksistamme -, käsityöpajat omien ryhmien kesken sekä loimen luonti omiin kangaspuihisi. Olemme iloinen, matalan kynnyksen käsityöharrastajien paikka. Ei ole väliä, onko sinulla jo asiat ja tekniikat hallussasi täydellisesti vai tarvitsetko apua kädestä pitäen että pääset alkuun. Molemmat ihmistyypit - ja kaikki siltä väliltä - ovat ehdottoman tervetulleita taitokeskuksiimme!

 

Käsityön ammattilainen, tule meille töihin!

Työpaikkakuvaus

Oletko käsityön ammattilainen, jolla on palava halu opettaa käsitöitä muillekin? Meillä kohtaat lapsia ja aikuisia, jotka tulevat intoa puhkuen harrastamaan ja oppimaan.

Taitokeskus on käsityön harrastajille kuin aarrearkku. Meillä on innostava ja kannustava henkilökunta, ihanat materiaalit ja työvälineet käden ulottuvilla. Taitokeskukseen tullaan kurssille päivällä ja illalla. Joskus viikonloppuisinkin. Meille tulevat aikuiset ja lapset.  Järjestämme käsityötapahtumia ja näyttelyitä.

Taito Satakunta ry on vuonna 1920 perustettu yhdistys, jonka perustehtävä on edistää käsityötä taitona, kulttuurina ja elinkeinona. Meillä on neljä taitokeskusta, joissa järjestetään käsityökursseja lapsille ja aikuisille. Monissa taitokeskuksissa on myös kutomo. Vakituisia työntekijöitä meillä on 11. Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Taitojärjestöön.

Vastaava neuvoja

Etsimme vastaavaa neuvojaa vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen. Pääasiallinen työpiste on Porin taitokeskuksessa Taito Shop Porin kanssa samoissa tiloissa. Meillä on Porissa myös ihastuttava taitokeskus kangaspuineen Noormarkussa Ahlströmin ruukin alueella.

Kurssien aiheet vaihtelevat ja työssä tarvitaankin monipuolista käsitöiden osaamista. Uusiin tekniikoihin perehdytään yhdessä työkavereiden kanssa, kun kehitellään uusia palveluita. Neuleet, tekstiilityöt ja erityistekniikat ovat työssä kuitenkin pääosassa. Kudonnan osaaminen on plussaa.

Vastaava neuvoja opettaa, suunnittelee ja markkinoi toimintaa. Työ on sekä itsenäistä että tiimityöskentelyä. Kursseja on päivällä, illalla ja joskus viikonloppuisinkin.

Mitä odotamme ja arvostamme

Käsityöalan koulutusta, jota voit soveltaa tehtävässä.
Rohkeutta ja innostunutta asennetta.
Halua oppia uutta ja kehittää omaa työtä.
Iloista asiakaspalveluasennetta.
Omatoimisuutta ja yhteistyötaitoja.
Sujuvaa suomen kielen taitoa
Joustavuutta työajoissa, koska töitä on myös iltaisin.   

Tarjoamme

Innostavan ja inspiroivan työyhteisön.
Monipuoliset ja vaihtelevat työtehtävät.
Mahdollisuuden oppia uutta ja jakaa osaamistasi muille.
Asiantuntevat ja parhaat kollegat.
Mahdollisuuden olla osa Taitoa.

Kiinnostuitko?

Jos tämä on sinun paikkasi, lähetä vapaamuotoinen työhakemus 1-2 suosittelijan kera sekä CV hanna-leena.rossi@taitosatakunta.fi 13.3.2023 mennessä. Haastatteluun voidaan kutsua jo hakuaikana. Lisätietoja 17.2. ja 24.2. Hanna-Leena Rossi 044 770 3100. Työ alkaa sopimuksen mukaan. Koeaika on 6 kk. Noudatamme neuvonta-alan työehtosopimusta.

 

Rauman taitokeskus sulkee ovensa helmikuun lopussa

 

Taito Satakunta ry sulkee Rauman taitokeskuksen helmikuun loppuun mennessä. Syyt ovat tuotannolliset ja taloudelliset. Taitokeskus palvelee keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-15 helmikuun loppuun asti.

Yhdistys kiittää Rauman kaupunkia saamastaan tuesta. Myös yhteistyö erityisesti kulttuuripalveluiden kanssa on ollut sujuvaa ja kaikin puolin positiivista. Yhdistys kiittää jäseniään, asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja vuokranantajaa hyvistä vuosista. Heidän kanssaan on ollut hyvä viedä käsityön ilosanomaa eteenpäin. Kiitos kuuluu myös käsityöyrittäjille, joiden kanssa on yhdessä rakennettu Kalatorin käsityöläismarkkinat suuren yleisön iloksi.

Erityisen suuri kiitos kuuluu henkilöstölle. Yhdistyksen toiminta on ollut asiantuntevien ihmisten käsissä. Tehty työ on ollut merkityksellistä ja monille kohtaamillemme ihmisille käsityö on hyvin tärkeä osa elämää ja omaa hyvinvointia.

 

Kankaanpään taitokeskuksen toiminta päättyy maaliskuun lopussa

 

Taito Satakunta ry lopettaa Kankaanpään taitokeskuksen toiminnan maaliskuun loppuun mennessä. Käsityökoulu Näppärä toimii taitokeskuksessa vielä huhtikuussa.

Taitokeskuksen toiminta päättyy taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Yhdistys kiittää jäseniään, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita hyvistä yhteisistä vuosista.

Erityisen suuri kiitos kuuluu osaavalle ja ammattitaitoiselle henkilöstölle ja viime vuosina nimenomaan vastaava neuvoja Anja Rosenbergille. Taitokeskuksessa tehty työ on merkinnyt iloa, oppia ja hyvinvointia monille aikuisille ja lapsille Kankaanpäässä ja lähiseudulla.

 

Taito Satakunta Facebookissa:

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 tuntia sitten

Harvoin näemme asiakkaidemme töitä siinä oikeassa ympäristössä, minne ne on tehty, paikassa, missä ne oikein pääsevät oikeuksiinsa.
Lähetä sinäkin meille kuva työstäsi, kun se on perillä kotona oikeassa paikassa. Työn ei tarvitse olla ihan uusi, kunhan se on tehty Sastamalan taitokeskuksen kurssilla tai kutomossa. Lisää kuva julkaisun kommentteihin tai lähetä sähköpostilla sastamala@taitosatakunta.fi.

Näytä lisääNäytä vähemmän

Harvoin näemme asiakkaidemme töitä siinä oikeassa ympäristössä, minne ne on tehty, paikassa, missä ne oikein pääsevät oikeuksiinsa.
Lähetä sinäkin meille kuva työstäsi, kun se on perillä kotona oikeassa paikassa. Työn ei tarvitse olla ihan uusi, kunhan se on tehty Sastamalan taitokeskuksen kurssilla tai kutomossa. Lisää kuva julkaisun kommentteihin tai lähetä sähköpostilla sastamala@taitosatakunta.fi.Image attachmentImage attachment

Kommentoi Facebookissa

Tuo tyyny on kaunis.

22 tuntia sitten

Hei, kesä on ihan kohta ja Kesäkivaa käsillä-leirit myös!

Vauhdikkaat ja hauskat lasten ja nuorten Kesäkivaa käsillä-leirit käynnistyvät taas kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Leireillä on pitkä perinne ja monet leireillä olleet saattavat tuoda niille jo omia lapsiaan.
Leireillä maalataan, värjätään, painetaan kangasta, muovaillaan, solmitaan makrameeta, kudotaan kangaspuilla, vaikka mitä! Leireille ovat tervetulleita kaikki pojat ja tytöt asuinkunnasta riippumatta ja uusia kavereita löytyy helposti. Ikäsuosituksista voit kysellä puhelimitse tai sähköpostilla. Rennot kesävaatteet päälle ja eväät mukaan!
Nyt on aika ilmoittautua!

TAITOKESKUS HUITTINEN
Kesäkivaa käsillä
Kesäkivaa käsillä on lapsille ja nuorille suunnattu kesäleiri, jolla tehdään monipuolisesti erilaisia käsitöitä iloisessa ryhmässä. Helppoja tekniikoita hyödyntäen syntyy vaikka mitä kivaa ja kurssin päätteeksi on uusia kavereitakin taskussa! Ilmoittaudu taitokeskukseen huittinen@taitosatakunta.fi tai p. 044 7569 094.
Kesäkivaa käsillä A
Ti–to 6.–8.6. klo 9–13. Kurssimaksu 35 € + materiaalit.
Kesäkivaa käsillä B
Ti–to 13.-15.6. klo 9–13. Kurssimaksu 35 € + materiaalit.

TAITOKESKUS NOORMARKKU
Kesäkivaa käsillä koululaisille
Lasten kesäleireillä opetellaan koululaisille sopivia käsitöitä monipuolisilla tekniikoilla iloisessa ryhmässä. Ilmoittaudu taitokeskukseen noormarkku@taitosatakunta.fi tai p. 044 383 5085.

Kesäkivaa käsillä koululaisille A
Ma–to 5.–8.6. klo 10–14. Kurssimaksu 45 € + materiaalit.

Kesäkivaa käsillä koululaisille B
Ma–to 12.–15.6. klo 10–14. Kurssimaksu 45 € +materiaalit.

Kesäkivaa käsillä koululaisille C
Ma–ke 19.–21.6. klo 10–14. Kurssimaksu 35 € + materiaalit.

TAITOKESKUS PORI

Kesäkivaa käsillä koululaisille
Lasten kesäleireillä opetellaan koululaisille sopivia käsitöitä monipuolisilla tekniikoilla iloisessa ryhmässä. Ilmoittaudu taitokeskukseen pori@taitosatakunta.fi tai p. 044 383 5900

Kesäkivaa käsillä A Ma–ke 5.–7.6. klo 10–14. Kurssimaksu 45 € + materiaalit.
Kesäkivaa käsillä B Ma–ke 12.–14.6. klo 10–14. Kurssimaksu 45 € + materiaalit.
Kesäkivaa käsillä C Ma–ke 19.–21.6. klo 10–14. Kurssimaksu 45 € + materiaalit.

TAITOKESKUS SASTAMALA

Kesäkivaa käsillä pojille ja tytöille
Ma-ke 5.–7.6. klo 10–13. Kurssimaksu 26 € + materiaalit.
Kesäisellä käsityöleirillä valmistetaan kivoja ja helppoja kesään liittyviä juttuja monella eri tekniikalla. Värjäystä, painantaa, punontaa, muovailua ja maalausta. Innostavaa, monipuolista ja hauskaa, jota pienetkin osaavat. Leirille voivat ilmoittautua 6-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Sottavaatteet päälle ja eväät mukaan. Tarvikemaksu n. 40 €. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1107A00K.

Kesäkivaa käsillä nuorille
Ma-ke 12.6.–14.6. klo 10–13. Kurssimaksu 26 € + materiaalit.
Kesäisiä käsitöitä eri tekniikoilla. Tehdään kivoja juttuja sisustukseen, koristeita kotipihaan, asusteita itselle, esim. mosaiikkia, solmeilua, värjäystä, muovailua, ompelua, tuftausta ja kankaanpainantaa. Sottavaatteet päälle ja eväät mukaan. Sastamalan Opisto, kurssin tunnus 1110A02K.

Lasten ja nuorten kesäinen käsityöleiri
Lasten ja nuorten kesäisellä käsityöleirillä kudotaan kangaspuilla, kuvioidaan kesäkassia ja pyyhettä, solmitaan makrameeta ja tehdään mosaiikkitöitä. Sottavaatteet päälle ja omat eväät mukaan. Ilmoittaudu taitokeskukseen sastamala@taitosatakunta.fi tai p. 044 770 3103.

Kurssi A 26.–29.6. klo 10–14. Kurssimaksu 45 € + materiaalit.

Kurssi B 31.7.–3.8. klo 10–14. Kurssimaksu 45 € + materiaalit.
Näytä lisääNäytä vähemmän

4 päivää sitten

Pari uutta kurssia taas Porin kevääseen! Nyt tehdään kesäksi ihania hiuskoristeita, pantoja ja päähineitä sekä neulotaan alkukesän puikkopiirissä! 🧡

💛 PIPOT, PANNAT JA HIUSKORISTEET OMMELLEN
Porin taitokeskuksella keskiviikkoisin 10.5. ja 17.5. klo 17-19.30 yht 2 krt. Kurssimaksu 30 € + tarvikkeet käytön mukaan.

Ommellaan hauskoja, värikkäitä pieniä asusteita: myssyjä, trikoopipoja, pantoja, tuubihuiveja, hiusdonitseja ja mitä ikinä keksitkin! Voit toteuttaa mieleisesi mallit joko trikoosta tai kankaasta, ja tuoda myös oman mallin mukanasi. Kahden kurssikerran aikana ehdit toteuttaa useammankin päähineen, huivin tai pienen asusteen. Halutessasi voit ottaa oman ompelukoneen mukaasi, jolloin ohjaaja auttaa tutustumaan sen säätöihin. Tarvikkeita voit hankkia ennakkoon esimerkiksi Nuppu Printin pop upista, joka tulee Taito Shop Poriin heti pääsiäisen jälkeen! Nuppu Printin Pop up järjestetään 11.-21.4

💚 ALKUKESÄN PUIKKOPIIRI
keskiviikkoisin 24.5.-21.6. klo 17-19.30 yht. 5 krt. Kurssimaksu 65 € + materiaalit käytön mukaan.

Alkukesän puikkopiirissä voit neuloa mielesi mukaan haluamiasi töitä vaihtelevilla tekniikoilla. Voit tehdä esimerkiksi erilaisia kesäisiä neuleita, kirjoneuletta, pitsineuleita, palmikoita, kaarrokeneuletta tai vaikka kesken jäänyttä islantilaista neuletta! Mukavassa ryhmässä neulominen on rattoisaa ja työt tulevat valmiiksi kuin itsestään!

Ilmoittautuminen molempiin ryhmiin tuttuun tapaan soittamalla p. 044 383 5900 tai laita viestiä pori@taitosatakunta.fi 🤗
Näytä lisääNäytä vähemmän

Pari uutta kurssia taas Porin kevääseen! Nyt tehdään kesäksi ihania hiuskoristeita, pantoja ja päähineitä sekä neulotaan alkukesän puikkopiirissä! 🧡

💛 PIPOT, PANNAT JA HIUSKORISTEET OMMELLEN
Porin taitokeskuksella keskiviikkoisin 10.5. ja 17.5. klo 17-19.30 yht 2 krt. Kurssimaksu 30 € + tarvikkeet käytön mukaan.

Ommellaan hauskoja, värikkäitä pieniä asusteita: myssyjä, trikoopipoja, pantoja, tuubihuiveja, hiusdonitseja ja mitä ikinä keksitkin! Voit toteuttaa mieleisesi mallit joko trikoosta tai kankaasta, ja tuoda myös oman mallin mukanasi. Kahden kurssikerran aikana ehdit toteuttaa useammankin päähineen, huivin tai pienen asusteen. Halutessasi voit ottaa oman ompelukoneen mukaasi, jolloin ohjaaja auttaa tutustumaan sen säätöihin. Tarvikkeita voit hankkia ennakkoon esimerkiksi Nuppu Printin pop upista, joka tulee Taito Shop Poriin heti pääsiäisen jälkeen! Nuppu Printin Pop up järjestetään 11.-21.4

💚 ALKUKESÄN PUIKKOPIIRI
keskiviikkoisin 24.5.-21.6. klo 17-19.30 yht. 5 krt. Kurssimaksu 65 € + materiaalit käytön mukaan.

Alkukesän puikkopiirissä voit neuloa mielesi mukaan haluamiasi töitä vaihtelevilla tekniikoilla. Voit tehdä esimerkiksi erilaisia kesäisiä neuleita, kirjoneuletta, pitsineuleita, palmikoita, kaarrokeneuletta tai vaikka kesken jäänyttä islantilaista neuletta! Mukavassa ryhmässä neulominen on rattoisaa ja työt tulevat valmiiksi kuin itsestään!

Ilmoittautuminen molempiin ryhmiin tuttuun tapaan soittamalla p. 044 383 5900 tai laita viestiä pori@taitosatakunta.fi 🤗

6 päivää sitten

Vielä ehtii mukaan! Ilmoittaudu Sastamalan taitokeskuksen Neuleklubiin.
Ma 20.3.- 17.4. (ei viikolla 15) klo 18–20.30. Kurssimaksu 55 € + materiaalit. Jäsenhinta 50 € + materiaalit.
Klubissa opit neulomaan ohjeiden mukaan eri neuletekniikoita, esim. kirjoneule, palmikot, pitsineule. Kurssilla voi neuloa esim. Lempi-liivikaulurin, sukat, tumput tai huivin.
Yhteistyössä Opintokeskus Sivis.
Ilmoittaudu taitokeskukseen sastamala@taitosatakunta.fi tai p. 044 770 3103.

Näytä lisääNäytä vähemmän


Lataa lisää

Tapahtuu seuraavaksi

ti 28
Luonnonvärellä värjätyt pääsiäismunat

Pääsiäispaja

28.03.2023 @ 17:00 - 19:30
ke 29
Kotimetsä-tyynyn kuvioita.

Punch needle -tuftauksen uudet ideat

29.03.2023 @ 18:30 - 20:45
Taitokeskus Noormarkku 044 383 5085
huhti 12
Kotimetsä-tyynyn kuvioita.

Punch needle -tuftauksen uudet ideat

12.04.2023 @ 17:00 - 19:30
Taitokeskus Pori 044 383 5900
huhti 17
sisustuskorit rottingista

Sisustuskorit rottingista

17.04.2023 @ 17:00 - 19:30
Taitokeskus Pori 044 383 5900
huhti 18
käsityöklubi

Käsityöklubi B

18.04.2023 @ 17:00 - 19:15