Tiesitkö että käsitöistä voi nautiskella kesälläkin? Lähellä omassa taitokeskuksessa on kesälomalaisen herkullisin paikka. Kiireettömästi mutta mukavasti puuhastellen etenevät käsityöt. Otanko eväät ja pyydän ystävän mukaan? Vai otanko irtioton omista ympyröistä ja lähden käsityölomalle? Mikä olisi ihanampaa kuin ajanvietto käsityön äärellä!

Käsityöt voi yhdistää myös perhelomailuun. Lapsille huikea kudontaleiri ja aikuiset kiertelevät näyttelyitä ja muita kohteita sillä aikaa. Illalla sitten tehdään yhteisiä juttuja – uidaan ja syödään vaikka jäätelöä. Kaunista kotimaatamme kiertäen voi ottaa teemaksi käsityön ja poikkeilla eri Taito Shopeissa. Niin tai näin – nyt on huikeita kohteita tarjolla.

Kesäkudonta, Taito Satakunta ry

Sastamalassa käsityöturistille taitokeskuksen ympäristö kilometrin säteellä on kulttuurin runsaudensarvi. Taitokeskus on Kokemäenjoen alkulähteillä kansallismaiseman keskellä. Kun ihana käsityöpäivä on koettu, voi lähteä kävelylle naapurikohteisiin ja nauttia myös ruuasta ja juomasta kulttuurin ohessa. Marc Chagallin taidegrafiikan näyttely ja Tyrvään pappilan puutarha ovat henkeäsalpaavan upeita. Kaiken oleellisen majoituksesta, ruokailuista ja upeista kohteista löydät Visit Sastamalan -nettisivuilta.

Aikuisille kesäistä kudontaa Sastamalan taitokeskuksessa

19.-22.7.2021 Aikuisten kesäkudontaa

Jos et ole ennen kutonut kangaspuilla, sitä suurempi elämyksesi on. Sukkulan heittäminen ja polkusten polkeminen sujuu kuin tanssi ja saa varmasti hymyn jokaisen huulille. Se on mukavaa!

Lapsille kesäistä kudontaa Sastamalan taitokeskuksessa

28.6.–1.7.2021 Lasten ja nuoren kudontakurssi
26.-29.7.2021 Lasten ja nuorten kudontakurssi

Kudontakurssilla kudotaan kangaspuilla mattoa, poppanaa, pannunalusia, pyyheliinaa tai muita tekstiilejä. Kangaspuilla kudonnan oppii nopeasti ja valmiita, käyttökelpoisia tuotteita saa yllättävän helposti ja hauskasti valmistettua ihan itse.

Kudontaleirin jälkeen voisi lähteä vaikka moikkaamaan Herra Hakkaraista hänen omaan taloonsa ja polkuautoilemaan Hurjan hauskalle autopihalle.

Perhematkailijoille vielä vinkki. Tervakallio Campingiltä, Hotelli Ellivuoresta, Hotelli Seurahuoneelta ja Ikaalinen Spasta majoituksen voi varata Herra Hakkaraisen talon lippujen kera. Lue lisää Herra Hakkaraisen talon nettisivuilta.

Kudonta, palvelut, rasyja 600x600, Taito Satakunta ry

Noormarkussa aikuisille Kesäkivaa käsillä

Toivottu aikuisten käsityön täyteinen kesäkurssi on nyt täällä! Kesäkurssilla voit uppoutua käsitöiden pariin kesäisessä taitokeskuksessa. Lisää aikuisten Kesäkivaa käsillä -kurssista voit lukea täältä.

Noormarkun taitokeskus on A. Ahlströmmin ruukin alueella. Mikä idylli! Uoti on tiettävästi Noormarkun vanhin talo. Ihanan punamullalla maalatun rakennuksen sisältä löytyy uskomaton käsityön paratiisi kangaspuineen ja materiaaleineen. Majoitusta ja muuta mukavaa kannattaa etsiä ruukin sivuilta ja Visit Porin nettisivuilta.

Matkalla elämyksiä etsien

Taito Shop Porista löydät kotimaisia, kauniita sisustustuotteita ja käsityötarvikkeita.

Astut sisään kauppaan ja suustasi pääsee pieni hengähdys. Katseesi kiertää tilaa ja yrittää rekisteröidä kaiken mahdollisimman nopeasti. Lähdet kiertelemään, katselemaan ja ihastelemaan. Niin paljon kaikkea ihanaa, käytännöllistä, kaunista ja kotimaista. Sisustusesineitä ja -tekstiilejä, koruja, syötävää ja juotavaa, käsityötarvikkeita, tarvikepaketteja ja vaikka mitä muuta. Mikä mahtava paikka!

Porin Taito Shopista voit hankkia esimerkiksi alla kuvassa näkyvän ihastuttavan Tulppaani-ryijytarvikepaketin. Ryijy on osa suomalaista käsityöperinnettä ja sen lisäksi todella hauska valmistaa. Tämä tarvikepaketti sisältää materiaalit ommellen, ohjeet, neulan ja lastan. Tulppaani-ryijytarvikepaketin voit hankkia sekä Porin Taito Shopin kivijalkakaupasta että verkkokaupan kautta. Verkkokauppaan pääset tästä.

Tulppaani_pikkuryijy, Taito Shop Pori

Tiesitkö että Suomessa on Taito Shoppeja Helsingistä Ouluun ja Porista Savonlinnaan? Niihin on mukava poiketa, koska niissä on aina paikallisia tuotteita ja herkkuja. Niissä on myös näyttelyitä sekä popuppeja ja sen vuoksi ne ovat hyvin erilaisia. Kun on nähnyt yhden Taito Shopin, on nähtävä toinenkin. Erilaisiin ja eri puolilla Suomea sijaitseviin Taito Shopeihin pääset tutustumaan täältä.