Suomen Kädentaidot -messut järjestetään Tampereella, ja ne ovat yksi käsityön harrastajien vuoden kohokohdista.

Taitokatu löytyy messujen A-hallista, ja sieltä löydät useita taitoyhdistyksiä ympäri Suomea. Myös me, Taito Satakunta, olemme innoissamme mukana! Taitokadulla voit nauttia esimerkiksi yhdistysten ihastuttavista tuotteista, tarvikepaketeista, tunnelmasta käsityötä rakastavien kokoontuessa samaan paikkaan sekä tietenkin Taitolavan työnäytöksistä.

Meidät löydät Taitokadulta A-hallista osastolla A 190. Osastollamme on useita ihania tarvikepaketteja, joista voi napata itselle ja pukinkonttiin vaikka useammankin. Messutarjouksena tällä kerralla on upea Virta-huivi, mistä voit myös lukea lisää alta.

Ihastus-huivi

Ihastus huivi on nimensä mukaisesti ihastuttava. Huivi neulotaan alpakkalangasta, joten se sopii herkällekin kaulalle. Suorakaiteen muotoisessa huivissa on kapenevat päät ja yhdistelty erilaisia neuleita. Sitä on mielenkiintoista neuloa ja mukava käyttää. I-cord reunan ansiosta huivi pysyy hyvin muodossaan ja näyttää  viimeistellyltä ja hienostuneelta. Malli on Terhi Naskalin suunnittelema ja tarvikepaketteja löytyy useissa eri väreissä.

Ihastus-huivi 2, 600x600, Taito Satakunta ry
Ihastus-huivi

Valoputous-makramee

Valoputous-makramee on siro, yksinkertaisen kaunis ja tyylikäs. Valoputous solmitaan renkaaseen helpoilla makrameen perussolmuilla, jotka luonnistuvat ohjeessa olevien kuva- ja piirrosohjeiden avulla myös aloittelijoilta. Valoputous-makramee solmitaan kotimaisesta kierrenarusta, jonka pääraaka-aine on kierrätyspuuvilla, jota valmistetaan tekstiiliteollisuuden leikkuujätteestä. LED-valosarja pujotetaan kevyesti renkaan varaan riippumaan, kun solmeilu on valmis.

Video valoputous- ja naava -makrameista on katsottavissa Etusivulla.

Valoputous_Taito-Satakunta, Taito Shop Pori, 600x600
Valoputous-makramee

Tuisku

Tuiskun kauniissa ja helpossa palmikkoneuleessa on yhdistetty suomenlampaan villalankaa ja ylellistä Tynn silk mohair-lankaa, jossa on mohairia, silkkiä ja villaa. Molempia lankoja on useampaa luonnonsävyä. Tuisku-sarjaan on tarjolla tarvikepaketteja sekä kaulurista, piposta että lapasista. Näillä kestää kovemmatkin pakkaset.

Käsityömessuilla näytämme osastollamme myös, miten Tuiskun palmikko syntyy. Se nousee ikään kuin neuleen pintaan. Tuisku-neuleet on suunnitellut Terhi Naskali.

Tuisku-kauluri, 600x600, Taito Satakunta ry
Tuisku-kauluri

Naava-makramee

Naava-seinätekstiili tuo ripauksen siroutta sisustukseesi! Naava-makrameen auki kammatut hapsut tuovat mieleen puun oksalla kevyesti roikkuvan naavatupsun. Seinätekstiilin naavamaisuus onkin parhaimmillaan käppyräiseen luonnonoksaan tehtynä. Naava-seinätekstiili on näyttävä, mutta muodostuu helpoista makrameen perussolmuista. Se sopii jo hieman solmuja harjoitelleelle, ja tarjoaa sopivasti vaihtelua ja haastetta myös kokeneelle solmeilijalle. Naava-makramee solmitaan kotimaisesta narusta, jonka pääraaka-aine on kierrätyspuuvilla, jota valmistetaan tekstiiliteollisuuden leikkuujätteestä. Naavan on suunnitellut Minna Mellajärvi.

Naava-makramee_sinappi, Taito Shop Pori, 600x600
Naava-makramee

Virta-huivi messutarjouksena

Upean Virta-huivi -tarvikepaketin saat nyt messutarjouksena erityisen edullisesti Suomen Kädentaidot -messuilta. Virta-huivin löydät Taito Satakunnan osastolta A 190 Taitokadulta.

Virta-huivi on Taito Satakunta ry:n juhlavuoden neule ja sen on suunnitellut Marita Metsäkylä. Virta-huivin kuvio on näyttävyydestään huolimatta helppo. Ohut lanka on miellyttävää neuloa, koska se on hieman pörröistä. Pehmeä pinta antaa anteeksi pienet käsialan vaihtelut. Neulomiseen suosittelemme pyöröpuikkoja.

Huivi on monikäyttöinen. Se on juhlava. Sopii kesäiltaan kevyesti lämmittämään tai talven juhliin. Arjessa sen voi hyvin kietaista kaulaan, kun on viileää tai peräti pakkasta. Ohut lanka ja pitsikuvio tekevät neulehuivista ilmavan ja raikkaan. Materiaalin ansiota on hengittävyys ja lämmittävyys.

Huivin värit kuvaavat elämää ja vuodenkiertoa Kokemäenjokilaaksossa. Ne ovat osa myös suomalaista sielunmaisemaa – tuttuja meille kaikille. Virta on tumman veden sininen. Tupa on punainen. Vilja lainehtii muuttuen vihertävästä kellertäväksi. Lumi peittää pellot ja metsät. Usva on tuttua veden äärellä. Sen vaalea harmaus peittää tarkat rajat ja värit maisemasta.

Virta-huivi, 600x600, Taito Satakunta ry
Virta-huivi