Käsityökursseja lapsille ja aikuisille

Käsityökursseja lapsille ja aikuisille tarjotaan jokaisessa Taitokeskuksessamme. Kurssitarjontamme kulmakiviä ovat monipuolisuus ja ajankohtaisuus.

Kursseja Taitokeskuksissa

 

Kädentaitokurssimme ovat aiheiltaan, materiaaleiltaan ja tekniikoiltaan paljolti vuodenaikoja ja trendejä myötäileviä. Jotkut kursseistamme ovat sellaisia, että niitä järjestetään vain jossakin tietyssä Taitokeskuksessa. Toiset taas ovat sellaisia, että saman sisältöiselle kurssille voi osallistua jokaisessa Taitokeskuksessa paikkakunnasta riippumatta.

Osa kursseista on selkeästi lapsille tai aikuisille suunnattuja, mutta tarjolla on aika ajoin myös kursseja, johon aikuinen ja lapsi voivat tulla yhdessä. Nämä kurssit ovat mahtavia paikkoja harrastaa ja nauttia käsitöistä yhdessä!

Kursseihin kuuluu aina ammattitaitoinen opastus ja neuvonta. Jos kurssin aiheena on jokin tietty tekniikka, keskitytään tietenkin siihen. Materiaalit, neuvot ja tilat löytyvät kätevästi samasta paikasta. Sama pätee myös Kädentaitoja monipuolisesti -kursseihin, joissa voit itse valita mitä teet, ja saat loistavat neuvot ja materiaalit visiosi toteuttamiseen.

Jokaisen Taitokeskuksen omilla sivuilla pääset tutustumaan kyseisessä kaupungissa järjestettäviin kursseihin. Kaikki tarjolla olevat kurssit näet Tapahtumakalenterissa. Sinne voit klikata itsesi joko nappulasta sivun alalaidasta tai tästä.

Jos olet löytänyt Taito Satakunnan sivut, mutta haluaisitkin mennä johonkin muuhun useista Suomesta löytyvistä Taitokeskuksista, ne löydät Taito-liiton sivuilta.

Käsityökursseja lapsille ja aikuisille – omalle ryhmälle

 

Valmiiksi koottujen ja suunniteltujen kurssien lisäksi voit varata omalle porukallesi – työkavereille, järjestölle tai ystäväpiirille – oman kurssin. Näitäkin käsityökursseja voi varata lapsille ja aikuisille.

Kurssin aiheen voit sopia yhdessä valitsemasi Taitokeskuksen työntekijän kanssa, samoin kuin kurssin keston ja ajankohdan. Nämä asiat sovitaan aina ryhmäkohtaisesti.

Tervetuloa viettämään iltaa ihanien kädentaitojen merkeissä!

Lasten kesäkurssit

 

Kesäaikaan lapsille järjestetään kesä- ja kudontakursseja. Nämä kurssit ovat hyvin suosittuja. Lapsista on ihanaa saada tekemistä kesäksi, ja mikäs sen parempaa kuin omien käsien ja mielikuvituksen käyttäminen jonkin kauniin – ja mahdollisesti käytännöllisenkin – asian, esineen tai tekstiilin luomisessa.

Käsitöiden hyvää tekevästä vaikutuksesta on tehty useita tutkimuksia. Tutkimuksissa sanotaan muun muassa, että aina käsitöitä tehdessäsi aivosi kehittyvät ja virkistyvät. Kun lapsi saa rauhassa miettiä, suunnitella, kosketella eri materiaaleja ja toteuttaa oman näkemyksensä, se tuo ihanan rauhoittumisen hetken usein niin kiireisen arjen keskelle.

Kesäkudonnassa värit räiskyvät ja kangaspuut paukkuvat ja kurssilta lähtee ylpeitten tekijöidensä mukana iloisia tekstiilejä.