Käsitöitä lapsille


Taito Satakunnan eri yksiköt tarjoavat lapsille mahdollisuuden tehdä käsitöitä monilla eri tavoilla.

Viime aikoina on jälleen uutisoitu, kuinka käsitöillä on aivoille monia eri hyvää tekeviä vaikutuksia. Tutkimuksissa sanotaan muun muassa, että aina käsitöitä tehdessäsi aivosi kehittyvät ja virkistyvät. Kun lapsi saa rauhassa miettiä, suunnitella, kosketella eri materiaaleja ja toteuttaa oman näkemyksensä, se tuo ihanan rauhoittumisen hetken usein niin kiireisen arjen keskelle.

Lapsille ja nuorille on tarjolla kursseja pitkin vuotta joko itsekseen tai oman aikuisen kanssa osallistuttaviksi. Näistä voit lukea lisää Tapahtumakalenteristamme, jossa on listattuna kaikkien taitokeskustemme kaikki kurssit. Listauksesta voit myös hakea kursseja paikkakunnan tai aiheen mukaan.

Mosaiikki lyhty, Taito Satakunta ry, lapsille, käsityö

Lasten Taito-käsityökoulu – Käsityön taiteen perusopetus

 

Käsityökoulussa opitaan käsityön vaiheita suunnittelusta toteuttamiseen. Oma ilmaisukieli kehittyy kokemisen, tekemisen ja tutkimisen välityksellä. Monipuoliset materiaalit ja tekniikat toimivat ilmaisun välineenä. Taiteen perusopetuksessa lapsille tarjotaan monenlaisia erilaisia tapoja tehdä käsitöitä.

Taiteen perusopetusta on tällä hetkellä tarjolla Sastamalan, Noormarkun ja Kankaanpään taitokeskuksissa. Sastamalan opiston käsityökoulut järjestetään yhteistyössä Sastamalan opiston kanssa, Noormarkun yhteistyössä Otsolan opiston kanssa ja Kankaanpään yhteistyössä Petäjä-opiston kanssa.

Lisää Taito-käsityökoulusta voit lukea täältä.

Herra Hakkaraisen pajat, käsityö, huopakori green craft, 496x496, Taito Satakunta ry

Hakkaraisen pajat

 

Herra Hakkaraisen talo on lapsille ja lapsenmielisille suunnattu matkakohde, joka perustuu Mauri Kunnaksen lastenkirjoihin. Herra Hakkaraisen talo sijaitsee n. 500 metrin päässä Sastamalan Taitokeskuksesta. Hakkaraisen pajat on ryhmille suunnattu kokonaisuus, jota eniten hyödyntävät koululaisryhmät. Useat koululaisryhmät varaavat käynnin sekä Herra Hakkaraisen taloon että Sastamalan Taitokeskukseen ja pääsevät samalla kertaa sekä leikkimään että tekemään matkamuiston omin käsin. Molempiin kohteisiin voi varata käynnin myös ilman toista kohdetta.

Vaihtoehtoja Hakkaraisen pajoista: neulahuovutettu Heikki Hämähäkki, Antero Vipusen avaimenperä hiirenpinotekniikalla, Martan marjakori kierrätyshuovasta sekä Kaappikellon kummitusten tiskirätti piirtämällä tekstiilitusseilla.

Hakkaraisen pajoista pääset lukemaan lisää täältä.

Herra Hakkaraisen talosta voit lukea lisää täältä.

Kurssit, punch needle lehtitaulu 496x496, Taito Satakunta ry

Lasten kesäkurssit

 

Lasten kesäkurssit järjestetään nimensä mukaisesti kesäaikaan, ja ne ovat oikein suosittuja. Eikä ihme, sillä mikäs sen parempaa kuin tehdä ihastuttavia käsitöitä hyvässä seurassa kauniissa kesäsäässä. Ja jos kauniit kesäsäät ovat vain unelmissa, sisätiloissa voi onneksi tehdä käsitöitä huonommillakin keleillä.

Lasten kesäkursseja järjestetään jokaisessa Taito Satakunta ry:n Taitokeskuksessa, eli Huittisissa, Kankaanpäässä, Noormarkussa, Porissa, Raumalla sekä Sastamalassa.

Lasten kesäkursseista voit lukea lisää täältä.