Lasten kesäkurssit

Lasten kesäkursseilla käsityön ilo pääsee valloilleen!

 

Tekniikat ovat pienten kursseilla helppoja ja leikinomaisia, ja isommille lapsille ja nuorille on luvassa haastavampiakin tekniikoita taitotason ja iän mukaan.

Kurssien aiheet vaihtelevat taitokeskuksittain ja tekemistä riittää niin vanhoille konkareille kuin aivan uusillekin kurssilaisille. Käsityötekniikoita kursseillamme ovat olleet mm. mosaiikki, värjäys ja kankaankuviointi, makramee, sorminneulonta, yms. ajankohtaiset tekniikat.

Lisäksi kursseillamme pääsee kutomaan ihka oikeilla kangaspuilla! Useissa taitokeskuksissamme on kesäkudonnalle oma kurssinsa. Kudonta sopii kouluikäisille lapsille eikä se vaadi aiempaa osaamista. Lasten kudonta-aiheita ovat pienet matot, liinat, seinätekstiilit, yms.

Kesän kurssit löydät Tapahtumakalenterista kesän lähestyessä. Tapahtumakalenterista voit etsiä kursseja sieltä paikkakunnalta, missä mieluiten osallistut tai aihetta koskien.

 

Tervetuloa kokemaan Kesäkivaa käsillä!

Rohkeasti alaspäin, lisää juttua kuvan alapuolella.

Lasten kesäkurssi, Taito Satakunta ry

Kesäisen ruohon tuoksu ja kutittelu paljaissa varpaissa. Auringon säteitä – valoa ja lämpöä – siivilöityy puiden oksien lomasta. Käsissä työ, joka on niin kutkuttavaa, että sitä ei malttaisi lopettaa eväiden syönninkään ajaksi. Kotoa tuodut herkulliset eväät, ehkä kerrosvoileipä tai ehkä välipalakeksejä.

Evään laadulla ei sinänsä ole väliä, koska kaikki maistuu kesäkursseilla huomattavasti paremmalta kuin yleensä. Uskomatonta, mutta näin olemme oppilailta kuulleet.

Tässä kohdassa toiset jo pohtivat, kuinka voi vesisateessa tehdä käsitöitä ulkona?! Tämä on aivan asiallinen kysymys, onhan Suomen kesä tunnetusti paikoitellen ailahtelevainen.

 

Tämäkin asia on kuitenkin hallinnassa. Jokaisella Taitokeskuksella on myös sisätilat, joissa käsitöiden tekeminen luonnistuu mainiosti.

Lasten kesäkurssit ovat tunnelmaltaan kotoisia ja melkoisen ihania kesäsateen ropistessa kattoon, tuulen ehkä heilutellessa puita ja pensaita ulkona. Lempeässä tunnelmassa ja hyvässä seurassa käsitöiden tekeminen on ehkäpä parhaimmillaan.

Vieläkin voit skrollata alas, kuvan jälkeen muutamia kivoja juttuja.

Lasten kesakurssit, mosaiikkikorut, 600x600 Taito Satakunta ry

Kesäkivaa käsillä!

 

Käsitöitä on ihana tehdä itsekseen, mutta lasten kesäkursseista erityisen ihania tekee seura.

Ryhmä, jossa kiinnostus käsitöihin on joko nupullaan, täysin kukkaan puhjennut tai mitä vain tältä väliltä.

Mukaan voi myös pyytää oman kaverin, jos uusi porukka jännittää tai haluaa jakaa kesäkäsitöiden ilon ystävällekin. Kesäkäsitöiden äärellä kavereita saa kuitenkin yllättävän helposti.

Jokaiselle taitotasolle löytyy tekemistä, eli sitäkään ei kannata hermoilla etteikö osaisi. Tai jos osaa jo, niin uusiakin juttuja varmasti löytyy. Kaikille löytyy varmasti omanlaistaan tekemistä.

Vinkki: Päälle kannattaa laittaa vaatteet, joiden tahraantuminen ei haittaa. Jos yhtäkkiä päädytäänkin vaikkapa värjäämään tai painamaan kangasta, pieni sotkeentuminen ei niin haittaa.

Lasten kesakurssit, mosaiikkikorut, 600x700 Taito Satakunta ry
Lasten kesakurssit 600x600 Taito Satakunta ry

Kesäkursseillamme on yhtä kivaa kuin HopLopissa, on eräs kurssilainen todennut!

Tervetuloa mukaan!

Lasten kesakurssit 900x600 Taito Satakunta ry