Ihanien tavaroiden kauppa

Ihanien tavaroiden kauppa
Marttilankatu 10
38200 SASTAMALA
044 770 3102
info (at) herrahakkaraisentalo.fi

 

Avoinna 4.6. asti
ma–pe 10 – 17
la 10 – 16

 

Avoinna 5.6.-6.8.
ma–pe 10 – 17
la 10 – 16
su 12 – 16

 

Ihanien tavaroiden kauppa sijaitsee Herra Hakkaraisen talon yhteydessä. Herra Hakkaraisen talo on Mauri Kunnaksen lastenkirjoihin perustuva matkakohde Sastamalan Vammalassa ja kauppa toimii kohteen matkamuistomyymälänä.

Kaupastamme löydät tietenkin paljon erilaisia Mauri Kunnaksen tuotantoon liittyviä tuotteita, kuten halittavia pehmoja, mielen virkeyttäviä palapelejä, perheen yhteen kokoavia lautapelejä, mielikuvituksen lentoon lähettäviä kirjoja ja pehmoisia pyyhkeitä sekä pussilakanoita, jotka tuovat unen paremmin kuin mikään muu. Näitä tuotteita voit käydä katsomassa Herra Hakkaraisen talon verkkokaupasta.

Ihanien tavaroiden kauppa, ei pelkkiä Kunnas-tuotteita

 

Kauppa on osa Taito-järjestöä, vaikkei nimensä olekaan Taito Shop. Meiltä voit kuitenkin löytää myös sellaisia tuotteita, joita Taito Shopeissakin myydään.

Tällaisia ovat esimerkiksi Ebba Masalinin kansakoulutaulujen pohjalta tehdyt tuotteet. Ebba Masalin -tuotteita on nykyisin saatavilla monia erilaisia ihanuuksia, esimeriksi keittiöpyyhkeitä, julisteita, kaitaliinoja, lautasliinoja ja kortteja. Paljon ihastuttavia sisustustuotteita – ja muitakin – löydät myös meidän Taito Shopistamme, joka sijaitsee Porissa.

Sisustustuotteiden lisäksi valikoimassamme on ihastuttavia kotimaisten käsityöläisten tekemiä koruja. Ikkunanäyttelyissä on aina silloin tällöin vaihtuvia kotimaisten käsityöläisten tuotteita, esimerkiksi pipoja, lastenvaatteita tai suomenlampaan villasta kudottuja pipoja, lapasia ja säärystimiä.

Herra Hakkaraisen talo

 

Herra Hakkaraisen talo on Mauri Kunnaksen lastenkirjoihin perustuva toiminnallinen näyttely. Nimi ”toiminnallinen näyttely” kuulostaa ehkäpä jotenkin tylsältä tai vaikeasti ymmärrettävältä asialta, mutta asiahan ei ole suinkaan näin.

Herra Hakkaraisen talon huoneet on tehty Mauri Kunnaksen kirjojen pohjalta, joten ne ovat täynnä yksityiskohtia ja ihasteltavaa. Sen lisäksi, että niissä riittää katseltavaa, huoneet on rakennettu niin, että niissä saa myös leikkiä.

Herra Hakkaraisen omassa kodissa kattilat, kupit, lautaset, nakit ja kalat ovat kaikki sellaisia, mihin saa koskea ja millä saa leikkiä. Artturin ritareitten salissa taas saa miekkailla ihka oikeilla pehmeillä miekoilla ja kilvillä.

Alakerran avaruudessa voi pukeutua astronautiksi ja ohjata – tai ainakin heilutella ohjaimia – punaista koulubussia avaruuden halki. Koiramäen lasten kaupungissa taas on mm. ihastuttava kauppa, jonka porkkanoilla, ahvenilla, lantuilla ja muilla saa ihan vapaasti leikkiä.

Lisäksi toukokuusta lokakuun loppuun avoinna on myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha talon takapihalla. Täällä voi kokea vauhdin hurmaa polkuautoilemalla Tassulasta tuttujen rakennusten lomassa. Polkuauton voi tankata Bensa-Paulilla ja pestä Himmun pesukadulla Minä itte -pesulassa. Poliisiaseman putkaan saattaa joutua syystä tai syyttä, riippuen aivan siitä, kuka oman seurueen jäsenistä toimii poliisina.