Taito Shop Pori

Taito Shop
Itäpuisto 13
28100 Pori
p. 044 383 4900
taitoshop@taitosatakunta.fi

 

Henkilökunta

Tuottaja Senni Pöyry
tuottaja@taitosatakunta.fi

 

Avoinna
ma–pe 10 – 17

 

 

Yritysasiakkaat

Kaipaatko työntekijöittesi tai yhteistyökumppaneittesi huomioimiseen kotimaisia, kauniita ja eettisiä liikelahjoja? Meiltä löydät joustavat ja toimivat ratkaisut. Ota yhteyttä niin löydämme varmasti juuri teille sopivan ratkaisun!

Miten löydät meidät?

Puoti sijaitsee Itäpuistossa historiallisessa Porin VPK:n pihapiirissä, vuonna 1956 rakennetussa entisessä palokunnan kalustohallissa, osoitteessa Itäpuisto 13. Sen läheisyydessä pääsee tutustumaan myös Porin puistoakseleihin ja tulipaloja seuranneeseen ruutukaavaan. Pori on palanut yhdeksän kertaa, toiseksi eniten Suomessa. Mutta se onkin jo oma tarinansa.

Taito Shop Pori – kotimaisia, kauniita sisustustuotteita ja käsityötarvikkeita.

Astut sisään kauppaan ja suustasi pääsee pieni hengähdys. Katseesi kiertää tilaa ja yrittää rekisteröidä kaiken mahdollisimman nopeasti. Lähdet kiertelemään, katselemaan ja ihastelemaan. Niin paljon kaikkea ihanaa, käytännöllistä, kaunista ja kotimaista. Sisustusesineitä ja -tekstiilejä, koruja, syötävää ja juotavaa, käsityötarvikkeita, tarvikepaketteja ja vaikka mitä muuta. Mikä mahtava paikka!

Taito Shop Porin valikoimista löydät aina ihanimmat viemiset lahjoiksi, tuliaisiksi tai omaan sisustukseen! Kauniisti paketoitu tuliainen on mukava viedä lahjaksi.

Taito Shopin valikoimassa on hyväksi havaittuja klassikoita sekä kausittain vaihtuvia ihanuuksia. Meiltä löydät muun muassa paikallisten käsityöläisten tekemiä koruja, sisustus- ja lahjatavaroita, asusteita ja kodin tekstiilejä. Käsityöläisten kekseliäät oivallukset, toimiva muotoilu sekä kauniit värit ovat ihania itselle ja lumoavia lahjaksi!

Taito Shopin yhteydessä toimii myös Porin Taitokeskus, jossa järjestetään kursseja monista erilaisista ajankohtaisista ja myös klassisemmista käsityöaiheista. Taitokeskuksessa pääset myös kutomaan kangaspuilla!

Tiesithän, että saat meiltä myös liikelahjat!
Lataa joulun 2022 liikelahjakuvasto tästä.

 Kutkuttavat materiaalit ja ideat

Taito Shop Pori pitää sisällään myös langat ja muut materiaalit omiin käsitöihisi. Neulelankavalikoimassa korostuu kotimaisuus ja hyväksi havaittu laatu sekä luonnonmateriaalit. Myös neuletarvikkeissa panostamme laatuun, jotta pystyt toteuttamaan ideasi parhaiten toimivilla välineillä ja työkaluilla. Lankojen, materiaalien ja työvälineiden lisäksi myymme myös ohjekirjoja ja -lehtiä, esimerkiksi joka syksy ilmestyvää Roosa nauha -kuvastoa sekä TAITO-lehteä. Neuvoja ja ideoita saat aina mukaasi, ja asiantunteva sekä ammattitaitoinen henkilökunta auttaa sinua aina kun tarvitset apua, oli kyseessä sitten materiaalin valinta tai ohjeen tulkinta.

Taito Shopin valikoimasta löytyy lisäksi erilaisia tarvikepaketteja, jotka sisältävät tarvittavat materiaalit ja ohjeet kuhunkin käsityöhön. Tarvikepaketteja on montaa erilaista ja eri tekniikoilla ja niitä voit kivijalkakaupan lisäksi ostaa Taito Shopin verkkokaupasta. Tarvikepaketeissa – niin kuin muissakin tuotteissa – seuraamme nopeastikin muuttuvia trendejä ja viimeisimpiä villityksiä. Toki klassikoita unohtamatta.

Taito Shop -verkkokauppa

Taito Shopin verkkokauppa on valtakunnallinen ja siellä on tuotteita kaikista Suomen Taito Shopeista. Taito Shop Porin tuotteet on listattu alle, linkkiä klikkaamalla pääset suoraan verkkokauppaan kyseisen tuotteen kohdalle.

Suosittelemme selailemaan myös muiden Taito Shopien upeita tuotteita ja tarvikepaketteja!

Kolme ahventa -pannunalunen

Ihastu kala-aiheeseen pannunaluseen! Pooki Designin geometrisen kiehtovat kalat valmistetaan laserleikkaamalla vanerista. Hauska Kolme Ahventa-pannunalunen on ihana muisto Suomen kesästä, itselle tai lahjaksi!

Vanerinen Kolme ahventa- pannunalunen on ihana tuliainen ja muisto Suomen kesästä, itselle tai lahjaksi. Sen vaalea, luonnollinen pinta sopii joka sisustukseen ja kattaukseen. 6mm paksu vaneri on kestävää ja lujaa, mutta leikkaukset tekevät siitä ilmavan ja kevyen.

Pooki design on suomalainen yritys, joka valmistaa sisutustuotteita. Pookilla viitataan Merikarvian Ouran Pookiin, joka on 1850-luvulla rakennettu tunnusmajakka. Sen tehtävä on ollut ohjata merellä kulkijoita turvalliselle väylälle kohti Merikarvian satamaa.

Hinta 29,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Kolme ahventa -pannunaluseen pääset tästä: https://taitoshop.fi/tuote/kolme-ahventa-pannunalunen/

Hauki-koriste/pannunalunen

Hei hoi hauki, avaa leukasi ammolleen… Ihanan tyylikäs kala-aiheinen tuote on Pooki designin Hauki! Voit käyttää sitä koristeena ikkunalla, seinällä tai vaikkapa pöydällä pannunalusena.

Pooki designin Hauki on kokonaiset 55 cm pitkä ja noin 14 cm korkea. Se toimii mainiosti pannunalusena tai muuten vain kattauksessa. Hauki on näyttävä koriste, joka sopii niin kotiin kuin mökille, olohuoneeseen tai keittiöön, ikkunalle tai seinälle. Nappaa tästä heti kesän paras kalansaalis ostoskoriisi!
Vaneri on 6mm paksua. Sen vaalea, luonnollinen pinta sopii joka sisustukseen ja kattaukseen. Laserleikattu tummempi reunus lisää kolmiulotteisuuden tuntua. 6mm paksu vaneri on kestävää ja lujaa, mutta leikkaukset tekevät siitä ilmavan ja kevyen.

Hinta 49,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Hauki-koristeeseen pääset tästä: https://taitoshop.fi/tuote/hauki-koriste-pannunalunen/ 

Ahven-koriste/pannunalunen

Tyylikäs kala-aiheinen lahja on tässä!
Pooki Designin geometrisen kiehtovat kalat valmistetaan laserleikkaamalla vanerista. Upea Ahven sopii mihin vain – koristeeksi seinälle tai ikkunalle, sekä kattaukseen pannunaluseksi!

Suomalaisen kalastajan ykköstuttu on raitapaitainen ahven. Sitä tavoittaa joka puolelta maata korkeinta käsivartta lukuunottamatta, se näet viihtyy yhtä hyvin pienissä suolammissa kuin meren ulapoilla. Ahven on Suomen yleisin kala, joka sopeutuu muuttuviin ympäristöihin. Sen tunnistaa helposti kyljen raitakuviosta, sillä mikään muu Suomen merialueen kala ei näytä samanlaiselta.

Hinta 29,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Ahven-koristeeseen pääset tästä: https://taitoshop.fi/tuote/ahven-koriste-pannunalunen/ 

Tuisku-kauluri 1100x1100, Taito Satakunta ry

Tuisku-kauluri, tarvikepaketti

Tuisku-kauluri on ihastuttavan lämmin ja valloittavan kaunis kylmien säiden asuste, jota voit käyttää niin takin alla kuin sisätiloissakin harteita lämmittämässä.

Kauluri neulotaan suomalaisen lampaan villasta yhdessä mohairin, silkin ja villan kanssa. Silkki ja mohair tuovat villaneuleen pintaan hieman kiiltoa ja pörröisyyttä. Kaikki materiaalit ovat luonnonkuituja.

Palmikot, pitsimäinen kuvio, piparkakkureuna alareunassa ja i-cord reuna yläosassa tekevät kaulurista kauniin ja viimeistellyn.

Tarvikepaketti sisältää langat ja ohjeen. Puikot eivät sisälly pakkaukseen. Puikkosuositus: 4-4,5 pyöröpuikot pituus 60 cm ja 40 cm.

Hinta 26,90 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Tuisku-kaulurin tarvikepakettiin tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/tuisku-kauluri-tarvikepaketti/

 

Keijunmekko sukkaohjepaketti, Taito Satakunta ry

Roosa nauha sukkaohjepaketti, Keijunmekko

Keijunmekko-sukissa yhdistyvät pienet palmikot sekä herkkä pitsi. Sukkien kuvio rönsyilee putouksen lailla varresta varpaisiin. Sukat on suunnitellut Terhi Naskali.

Keijunmekko-sukat neulotaan Roosa nauha langasta ja 10 % niiden myyntituotoista menee lahjoitusosuutena syöpäsäätiölle.

Roosa-nauha -lanka on pehmeää, sileää villasekoitelankaa, jossa on 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Sukista tulee kestävät ja sopivan ohuet vaikka kengissäkin käytettäviksi.

Tarvikepaketti sisältää langat ja ohjeen. Puikot eivät sisälly pakkaukseen. Puikkosuositus: sukkapuikot no 2 ½ tai käsialan mukaan.

Hinta 19,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Keijunmekko-tarvikepakettiin pääset tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/roosa-nauha-sukkaohjepaketti-keijunmekko/

 

Kuusama-sukkaohjepaketti, Taito Satakunta ry

Roosa nauha sukkaohjepaketti, Kuusama

Merja Ojanperän suunnittelemat Kuusama-sukat ovat osa Roosa nauha -kampanjaa. Niiden varressa kukkii hehkuvan pinkki kuusama, jonka vihreät varret köynnöstävät varpaisiin asti.

Kuusama-sukat neulotaan Roosa nauha langasta ja 10 % niiden myyntituotoista menee lahjoitusosuutena syöpäsäätiölle.

Roosa-nauha -lanka on pehmeää, sileää villasekoitelankaa, jossa on 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Lankaa on mukava neuloa ja siitä tehdyt käsityöt kestävät käyttöä.

Tarvikepaketti sisältää langat ja ohjeen. Puikot eivät sisälly pakkaukseen. Puikkosuositus: sukkapuikot no 2 ½ tai käsialan mukaan.

Hinta 26,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Kuusama-tarvikepakettiin pääset tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/roosa-nauha-sukkaohjepaketti-kuusama/

 

Kantikas makrameehylly tarvikepaketti 1100x1100, Taito Satakunta ry

Kantikas makrameehylly -tarvikepaketti

Selkeän graafinen Kantikas makrameehylly sopii moneen erilaiseen sisustukseen. Hyllyn suunnittelu lähti tarpeesta saada käyttöön hylly, joka olisi samalla kertaa myös katseenvangitsija sisustuksessa. Kantikkaan on suunnitellut Minna Mellajärvi.

Tarvikepaketti sisältää kaiken tarvittavan: kiinnitystä varten valmiiksi rei’itetty koivuinen hyllylevy, pyörökeppi koivusta sekä kotimainen moppilanka, josta solmeilu on helppoa ja sujuvaa. Langan pääraaka-aine on kierrätyspuuuvilla, jota valmistetaan tekstiiliteollisuuden leikkuujätteestä. Lisäksi tarvikepaketti sisältää selkeän ohjeen.

Valmiin työn koko: leveys 50 cm, korkeus n. 85 cm ja syvyys 20 cm.

Hinta 55,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Kantikas makrameehyllyn -tarvikepakettiin tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/kantikas-makrameehylly-tarvikepaketti/

 

Virtaus, turkoosi, Taito Shop Pori, 1100x1100

Virtaus-korvakorut

Taito Satakunnan 100-vuotisjuhlakoruksi vuonna 2020 suunnitellut Virtaus-korvakorut ovat ihanan kevyet, sulavalinjaiset ja kauniit.

Virtaus-korvakorut on suunnitellut ja valmistanut Jari Virta. Korut on valmistettu koivuvanerista ja niiden koukku on 925-hopeaa.

Virtaus-korvakorun korkeus ilman metalliosaa on 46 mm ja leveys 22 mm. Värivaihtoehtoina on kuvassa näkyvän turkoosin lisäksi luumu, valkoinen, musta, puu ja turkoosi.

Hinta 22,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Virtaus-korvakoruun tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/virtaus-korvakorut/

 

Kurkistus_makramee_roosa, Taito Shop Pori, 600x600

Kurkistus-tarvikepaketti, makramee miniseinätekstiili

Kurkistus-makramee on kaunis, tyylikäs ja helppotekoinen käsityö. Kurkistus-makramee tehdään nimensä mukaisesti makramee-tekniikalla, jossa lankoja solmitaan eri tavoilla toisiinsa kiinni.

Tarvikepaketti sisältää materiaalit, punoskuteen ja puukepin sekä tietenkin selkeät ohjeet solmujen tekoon. Halutessasi voit solmia työn myös luonnonoksaan, joka on melko suora ja ohuehko.

Kurkistuksen voit pitää itse tai antaa lahjaksi joko valmiiksi tehtynä tai tarvikepakettina. Se on sopiva käsityö myös lapsen kanssa yhdessä tehtäväksi.

Värivaihtoehtoja Kurkistukselle on roosa, leijonankeltainen, petrooli, tumman harmaa ja luonnonvalkoinen. Valmiin Kurkistuksen koko on 16 x 42 cm.

Hinta 15,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Kurkistus-makrameeheen tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/makramee-miniseinatekstiili-kurkistus-tarvikepaketti/

Pilvipouta_makramee, Taito Shop Pori, 600x600

Pilvipouta-tarvikepaketti, makramee miniseinätekstiili

Suositulla makramee-tekniikalla valmistettu Pilvipouta-makramee on kuin itse solmittu pilvenhattara – kevyt ja valkoinen.

Pilvipouta-tarvikepaketti sisältää narun, puukepin sekä selkeät ohjeet. Työssä tarvittavat solmut on kuvattu ohjeessa piirroksin, joita on helppo seurata.

Pilvipouta on helppo ja nopea työ. Sen voi pitää itsellä, antaa lahjakasi – joko valmiina työnä tai tarvikepakettina käsityön harrastajalle – tai tehdä lapsen kanssa yhdessä. Pilvipouta on kaunis ja kevyt työ, eikä se tarvitse kiinnitykseen kuin yhden naulan keveytensä ansiosta.

Valmiin Pilvipoudan koko on 15 x 42 cm.

Hinta 15,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Pilvipouta-tarvikepakettiin tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/makramee-miniseinatekstiili-pilvipouta-tarvikepaketti/

Naava-makramee_sinappi, Taito Shop Pori, 600x600

Naava-tarvikepaketti, makrameeseinätekstiili

Naava-seinätekstiili on kooltaan hieman näyttävämpi ja upea. Siinä käytetään helppoja makrameen perussolmuja, ja paketin mukana tulee selkeät, kuvalliset ohjeet. Tämä paketti sopii jo hieman solmuja harjoitelleelle ja tarjoaa sopivasti vaihtelua ja haastetta.

Naava-tarvikepaketissa on langat, puukeppi ja hyvät ohjeet. Paketin mukana tuleva keppi on suora ja pyöreä, mutta voit halutessasi solmia Naavan myös luonnosta löytämääsi oksaan. Tällöin oksan olisi hyvä olla joko suora tai keskeltä hieman kaareva sekä tukeva ja se kannattaa puhdistaa ja kuivattaa ennen solmeilua.

Valmiin Naavan koko on n. 48 x 55 cm.

Hinta 39,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Naava-tarvikepakettiin tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/naava-makrameeseinatekstiili-tarvikepaketti/

Valoputous_Taito-Satakunta, Taito Shop Pori, 600x600

Valoputous-tarvikepaketti, makrameevalaisin

Mahtavan kaunis, herkkä ja upea valoputous on oikea katseenvangitsija. Valoputouksessa käytetään makramee-tekniikkaa ja se sopii myös aloittelijoille.

Valoputous-tarvikepaketti sisältää langan, kippirenkaan (johon työ solmitaan), LED-valosarjan sekä selkeät ja helpot ohjeet. Valosarja pujotetaan kevyesti renkaan varaan riippumaan, kun solmeilu on valmis.

Valoputouksen voit viimeistellä joko leikkaamalla hapsut saman mittaisiksi tai jättämällä ne villisti eri mittaisiksi. Valmiin Valoputouksen koko on n. 21 x 90 cm.

Hinta 38,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Valoputous-tarvikepakettiin tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/valoputous-makrameevalaisin-tarvikepaketti/

Ruisleipa pannunalunen, Taito Shop Pori, 600x600

Huovutettu ruisleipä -pannunalunen

Ruisleipä, jota tekisi mieli haukata! Tätä ruisleipää ei kuitenkaan kannata maistaa, suuhun voi jäädä huopainen maku.

Ihastuttava ruisleipä-pannunalunen on Ulla Uolan käsityönä valmistama käyttö- ja sisustusesine. Pannunalunen on valmistettu suomenlampaan villasta ja on halkaisijaltaan n. 18 cm.

Hinta 26,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Huovutettuun ruisleipään tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/huovutettu-ruisleipa-pannunalunen/

Satakunnan_lapanen_Taito-Satakunta_600x600 Taito Shop Pori

Satakunta-lapaset -tarvikepaketti

Satakunnan lapaset on suunniteltu Taitojärjestön maakuntalapashankkeen myötä ja sen malli on ideoitu kansanomaisen ryijyn pohjalta. Ryijy on kuvattu U. T. Sireliuksen Suomen ryijyt -kirjassa ja sen nimeksi on merkattu Satakunta.

Satakunta-lapasten tarvikepaketti sisältää langat ja lapasten ohjeen. Lanka on 100 % villaa. Lapaset neulotaan kirjoneuleena, mikä ei ole vaikeaa, mutta jonkin verran kokemusta on hyvä olla.

Tarvikepaketin tarvikkeiden lisäksi tarvitset numeron 3 tai 3 ½ sukkapuikot, kanava- tai parsinneulan pienten keltaisten pilkkujen silmukoimiseen sekä sakset.

Hinta 34,90 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Satakunta-lapasiin tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/satakunta-lapaset-tarvikepaketti/

 

Tulppaani_pikkuryijy, Taito Shop Pori

Tulppaani -ryijytarvikepaketti

Ryijy on osa suomalaista käsityöperinnettä. Satakunnassa Kokemäenjokilaaksossa on kudottu niin sanottuja kolmitulppaaniryijyjä. Kutojat muuntelivat aihetta mieleisekseen, ja eri paikkakunnilta on tallennettu samaa aihetta mukailevia ryijyjä.

Porin tienoilla 1825 kudottu vaaleapohjainen ryijy alkoi kiinnostaa sekä kauppiaita että asiakkaita ja sen nimeksi tulikin Porin tienoot. Tämän ryijyn pohjalta kehitettiin kaksi pikkuryijyä. Tämä Tulppaani ja alla oleva Sininen kukka. Nämä kaksi sopivat sisustukseen niin yhdessä kuin erikseenkin.

Tarvikepaketti sisältää materiaalit ommellen, ohjeet, neulan ja lastan. Tulppaani-ryijy valmistetaan ommellen valmiiseen Suomessa käsinkudottuun ryijypohjaan ja nukkalankana käytetään laadukasta Sirkka-ryijylankaa.

Hinta 75,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Tulppaani-ryijyyn tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/tulppaani-ryijytarvikepaketti/

Sininen-kukka_pikkuryijy, Taito Shop Pori

Sininen kukka -ryijytarvikepaketti

Ryijy on osa suomalaista käsityöperinnettä. Satakunnassa Kokemäenjokilaaksossa on kudottu niin sanottuja kolmitulppaaniryijyjä. Kutojat muuntelivat aihetta mieleisekseen, ja eri paikkakunnilta on tallennettu samaa aihetta mukailevia ryijyjä.

Porin tienoilla 1825 kudottu vaaleapohjainen ryijy alkoi kiinnostaa sekä kauppiaita että asiakkaita ja sen nimeksi tulikin Porin tienoot. Tämän ryijyn pohjalta kehitettiin kaksi pikkuryijyä. Tämä Sininen kukka ja yllä oleva Tulppaani. Nämä kaksi sopivat sisustukseen niin yhdessä kuin erikseenkin.

Tarvikepaketti sisältää materiaalit ommellen, ohjeet, neulan ja lastan. Sininen kukka -ryijy valmistetaan ommellen valmiiseen Suomessa käsinkudottuun ryijypohjaan ja nukkalankana käytetään laadukasta Sirkka-ryijylankaa.

Hinta 75,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Sininen kukka -ryijyyn tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/sininen-kukka-ryijytarvikepaketti/

Viidakko-tyyny_harmaa_Tiia_Eronen, taito satakunta

Viidakko tyyny -kirjontapaketti

 Viidakko-tyyny on kutkuttava käsityö! Tyyny kirjotaan huopakankaalle ja sen kirjomiseen käytetään neljää erilaista pistoa. Työ ei siis missään nimessä ole vaikea.

Pakettiin kuuluu merinovillainen huopakangas, kirjontalangat, helppolukunen työohje, mallipiirros sekä neula. Materiaalit ovat 100 % villaa. Tyynyn voi kirjoa joko kuvassa näkyvälle harmaalle pohjakankaalle tai valkoiselle pohjakankaalle.

Valmiin tyynyn koko on n. 50 x 30 cm.

Hinta 49,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan Viidakko tyynyyn tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/viidakko-tyyny-kirjontapaketti/

Green-Craft-huopapala-logolla taito satakunta

Kierrätyshuopapala 100 x 100 cm

Kotimaisen Green Craft kierrätyshuovan valmistaa Dafecor Oy kierrätetyistä tekstiileistä ja se sopii monenlaisiin käsitöihin ja askarteluun.

Green Craft -kierrätyshuopaa voi ommella helposti sekä koneella että käsin, eikä sen reunoja ole pakko viimeistellä.

Huopaan voi painaa kankaanpainoväreillä, siihen voi kirjoa, siitä voi tehdä kuusenalusmaton yhtä helposti kuin ihastuttavan laukunkin, sillä materiaali on kevyttä, kestävää ja helposti käsiteltävää.

Green Craft -kierrätyshuopaa myydään metrin paloissa, yksi metri maksaa 10 €.

Hinta alkaen 10,00 €.

Taito Shopin verkkokauppaan kierrätyshuopaan tästä:
www.taitoshop.fi/tuote/kierratyshuopapala-100x100cm/