[ad_1]

🎺 Onnittelufanfaari soikoon!
Taito Satakunta ry on satavuotias! Siis 100-vuotias!

22.8.1920 Tyrväälle kokoontui joukko valistuneita kotiteollisuushenkisiä ihmisiä ympäri Satakuntaa. Tyrvään veistokoulua oltiin lopettamassa ja sehän ei tietenkään käynyt päinsä. Nämä viisaat ja valistuneet perustivat Satakunnan Kotiteollisuusyhdistyksen, jonka tehtävä oli ottaa veistokoulu siipiensä suojaan.

Yhdistyksemme toiminta oli monipuolista alusta alkaen kuten ensimmäisen kokonaisen toimintavuoden kertomuskin kuvaa. Veistokoulun ja kiertävien koulujen lisäksi järjestettiin kursseja ja neuvontaa.

Tänään yhdistyksellämme on Taitokeskukset Sastamalassa, Raumalla, Huittisissa, Kankaanpäässä, Noormarkussa ja Porissa ikäjärjestyksessä luetellen. Porissa on Taito Shop ja Sastamalassa Ihanien tavaroiden kauppa sekä hyvässä hoidossamme Herra Hakkaraisen talo. Vakituista henkilökuntaa on 14 ja lisäksi useita tunti- ja kesätyöntekijöitä. Jäseniä on lähes 500 ja asiakkaita useita tuhansia, sillä toimintamme on kaikille avointa. Meillä on myös useita yhteistyökumppaneita ja kuulumme valtakunnalliseen Taitojärjestöön.

Malja 100-vuotiaalle! 🥂


[ad_2]

Katso Facebookissa