Palvelut

 

Palvelut taitokeskuksissa: kudonta, loimen luonti, kurssit – niin tilaus- kuin muut ryhmäkurssit – ja paljon muuta! Taito Satakunta ry tarjoaa palveluita monipuolisesti. Osasta saatat olla tietoinenkin, mutta osa tulee ehkä ihan uutena tietona. Kuinka mahtavaa oppia aina uutta ja osallistua uusiin juttuihin!

Lista on edelleen päivityksen alla, eli tietoja lisätään aivan lähiaikoina!

Tilauskurssit, palvelut, tuftaus 600x600, Taito Satakunta ry

Tilauskurssit

Tilauskurssin voit tilata omalla seurueellesi, oli kyseessä sitten Tyhy-päivät, pikkujoulut, polttarit tai vaikkapa syntymäpäivät!

Tilauksen yhteydessä sovitaan, mitä käsityötä ryhmäsi haluaa tehdä, ja paikalle saavuttuanne käytössänne on ammattitaitoinen auttaja – neuvoja – sekä materiaalit. Luvassa on hauskoja hetkiä itselle tuttujen ihmisten kanssa!

Tilauskursseilla koko ryhmä käyttää samaa tekniikkaa, jolloin jokainen pääsee hyvin alkuun ja saa tuotteensa valmiiksi kurssin puitteissa. Kurssin pituus määrittelee myös hieman sitä, minkälaista työtä kannattaa ruveta tekemään. Esimerkiksi mattoa ei millään saa kudottua yhden illan kurssin aikana, mutta vaikkapa makramee-korun saa oikein hyvin valmistettua tilauskurssin puitteissa.

Voit olla tilauskurssista yhteydessä haluamaasi Taito Satakunnan Taitokeskuksen henkilökuntaan.

Kudonta, loimen luonti 600x600, Taito Satakunta ry

Loimen luonti

Kudonta on mahtava, perinteinen tapa luoda kauniita ja käyttökelpoisia tekstiilejä. Jos kotoasi löytyy kangaspuut, luomme mielellämme niihin loimen.

Tilauslointen hinnat määräytyvät materiaalin, pituuden ja painon mukaan. Esimerkiksi kalalangasta luotu 20 metriä pitkä ja 80 cm leveä mattoloimi maksaa mustana n. 107,30 € ja valkoisena n. 79,30 €.

Kotikäynnit hinnoittelemme työtuntihinnoin. Työtunti alkaa siitä hetkestä, kun neuvojamme pakkaa käärinpirran ja muut tarvikkeet kyytiin ja lähtee kohti asiakkaan kotia. Työtunnin hinta on 45 €. Tarkemman arvion loimen rakentamisesta voit kysyä ja ajan varata lähimmästä Taitokeskuksestasi. Kotikäyntejä ei varattavissa Huittisten tai Rauman taitokeskuksista.

Palvelut taitokeskuksissa kudonta loimen luonti kurssit, taito satakunta ry

Kudonta

Jokaisesta taitokeskuksesta löydät erikokoisia kangaspuita, joista valmistuu mitä ihanampia asioita. Kangaspuissa on loimet valmiina, mikä arkikielelle käännettynä tarkoittaa, että ne ovat valmiita kutomista varten!

Mikäli kangaspuut ovat sinulle välineenä entuudestaan oudot, asiantuntevilta ja mukavilta asiakaspalvelijoiltamme saat neuvot siihen, kuinka pääset kangaspuiden käytössä alkuun. Neuvoja saat kudonnan joka vaiheessa, eikä sinua jätetä asioiden kanssa yksin.

Toisaalta, kun homma on hanskassa pystyt kutomaan itseksesi, ilman sen kummempia neuvoja, pitkätkin pätkät.

Taitokeskuksista saat myös materiaalit kudontaan, oli kyse sitten matosta, poppanasta, shaalista, puuvillapyyhkeistä, kuurankukista tai melkein mistä vain. Räsymattoja varten voit tuoda myös omia vanhoja kankaita, joista voit leikata kuteita. Myös tähän saat neuvoja ja opastusta, jos kuteiden leikkaaminen on sinulle uutta.

Parsiminen, parsinsieni, kurssit 600x600, Taito Satakunta ry

Kurssit

Kurssitoiminta on yksi Taito Satakunnan toimipisteiden ydintoiminnoista. Kursseja järjestetään jokaisessa taitokeskuksessa. Osa kursseista on lähes kaikissa taitokeskuksissa sisällöltään samanlaisia, mutta taitokeskukset järjestävät kursseja myös sen mukaan, mikä milläkin paikkakunnalla kiinnostaa.

Jokaisessa taitokeskuksessa järjestettävät kurssit löydät taitokeskusten omilta sivuilta:
Huittinen, Kankaanpää, Noormarkku, Pori, Rauma ja Sastamala.

Lisäksi voit selata kursseja paikkakunnan, aiheen tai ajankohdan mukaan Tapahtumakalenteristamme.

Jos haluat osallistua jonkin muun paikkakunnan kursseille, kaikki Taito-järjestöt löydät Taito-liiton sivuilta.

Lasten Taito-kasityokoulu 2, Taito Satakunta ry, palvelut taitokeskuksissa kurssit

Lapsille

Lapset otetaan Taito Satakunnan toiminnassa erityisesti huomioon. Käsitöiden teosta on hyötyä kaikenikäisille, mutta lapsille ehkä kaikista eniten. Sen lisäksi, että käsitöiden tekeminen aktivoi aivoja monella eri tavalla, käsitöiden tekeminen on myös valtavan hauskaa puuhaa!

Sastamalan, Noormarkun ja Kankaanpään taitokeskuksissa voit käydä lasten Taito-käsityökoulua. Taito-käsityökoulu on käsityön taiteen perusopetusta, ja erilaisten taitojen oppimisen lisäksi käsityökoulusta saa valmiuksia myös jatko-opintoihin. Lisää Taito-käsityökoulusta voit lukea täältä.

Hakkaraisen pajat ovat Sastamalan taitokeskuksen erikoisuus. Hakkaraisen pajoja järjestetään Sastamalassa siitä syystä, että n. 500 metrin päässä Sastamalan taitokeskuksesta sijaitsee lapsille ja lapsenmielisille suunnattu Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva matkakohde Herra Hakkaraisen talo. Hakkaraisen pajoista voit lukea lisää täältä.

Lasten kesäkursseja järjestetään kaikissa Taito Satakunta ry:n taitokeskuksissa, ja niihin voi osallistua nimensä mukaisesti kesäisin. Kesäkursseilla kokeillaan erilaisia tekniikoita, saadaan ystäviä, nautitaan käsitöistä ja tunnelmasta. Lue lisää lasten kesäkursseista täältä.

 

Makramee, palvelut taitokeskuksissa kurssit tarvikepaketit 600x600, Taito Satakunta ry

Materiaalimyynti

Jokainen Taitokeskus toimii kaiken muun toiminnan lisäksi myös Materiaalimyymälänä.

Myynnissä on esimerkiksi juuri tällä hetkellä kovasti pinnalla olevia islantilaisten neuleiden lankoja. Lankojen lisäksi valikoimasta löytyy monenlaisia erilaisia materiaaleja erilaisille tekniikoille, kuten esimerkiksi (kangaspuilla) kudontaan, makrameetöiden tekemiseen ja punch needle -taideteoksiin.

Lisäksi myymälöissä on myynnissä tarvikepaketteja, joista löydät kaikki tietyn käsityön tekemiseen tarvittavat materiaalit samasta paikasta. Tämän lisäksi hyllystä löytyy erilaisia kirjoja käsitöistä ja tekniikoista.

Taitokeskukset eivät siis suinkaan ole pelkästään harrastamista varten, meillä voi myös shoppailla!