Taitokeskus: kudontaa ja käsitöitä

Taitokeskus: kudontaa ja käsitöitä on otsikko, joka kuvastaa taitokeskuksia paremmin kuin hyvin. Taitokeskuksissa on useita kangaspuita, joilla pääset kutomaan niin mattoja, poppanoita, shaaleja kuin monia muitakin ihastuttavia tuotteita. Materiaalit näihin voit ostaa taitokeskuksestasi tai esimerkiksi räsymattoihin voit tuoda myös omat räsyt. Ohjeet ja neuvonnan saat taitokeskuksesta.

Kudonnan lisäksi taitokeskuksissa voi harrastaa monia muitakin käsitöitä. Osaamista ja materiaaleja löytyy niin moneen eri tekniikkaan, että aina kannattaa kysyä, löytyisikö taitokeskuksesta apua jos olet sellaisia vailla. Ammattitaitoiset neuvojat – kyllä, heidän ammattinimikkeensä on oikeasti neuvoja – neuvovat sinut alkuun ja perille asti.

Nykyisin pinnalla olevat käsityöt ja tekniikat kuten esimerkiksi islantilaiset neuleet, makrameet, parsiminen ja paikkaus – kaikkiin näihin löydät niin opastusta, ohjeita kuin materiaalejakin lämminhenkisistä taitokeskuksistamme.

Taitokeskukset

Taito Satakunnalla löytyy taitokeskuksia kuudelta eri paikkakunnalta

Käsillä tekemistä, aivojen aktivointia

Taitokeskukset ovat paikkoja, joissa pääset tekemään käsillä. Kuten koko Taitoliiton sloganikin sanoo, Onni elää käsityössä. Kun teet käsillä, saavat aivosi aktivointia, jota on vaikea korvata muulla tekemisellä. Taitokeskuksissa saat opastusta monenlaisiin ihaniin tapoihin tehdä käsitöitä, mutta ne toimivat myös paikkoina, joista voit ostaa materiaaleja jo hallitsemillesi tekniikoille.

Jokainen taitokeskus on omanlaisensa, ja kaikissa käsitöitä pääsee harrastamaan olit sitten aloittelija tai ammattilainen.

Ilmoittautuminen kursseille

Ihanille kursseille voit ilmoittautua Tapahtumakalenterin kautta. Tapahtumakalenterista voit katsoa kaikkien paikkakuntien kurssivalikoimaa, ja myös etsiä kursseja haluamallasi aiheella.

Jokaisella Taitokeskuksella on olemassa yhteisiä aiheita, joihin voi erilaisilla kursseilla perehtyä, mutta jokaiselta paikkakunnalta löytyy myös omia kurssejaan. Taitokeskusten kursseihin pääset tutustumaan tapahtumakalenterin lisäksi jokaisen taitokeskuksen omilta sivuilta.

Taitokeskukseen mennessä sinun ei ole pakko osata mitään. Saat ohjeet ja neuvot mahtavilta, ammattitaitoisilta neuvojiltamme, jotka nimensä mukaisesti neuvovat sinut alkuun ja pidemmällekin.

 Taitoliitto

Taito Satakunta ry on osa Taitoliittoa, johon kuuluu useita muitakin yhdistyksiä ympäri Suomea. Lisää Taitoliitosta voit lukea täältä.