Taitokeskus Sastamala

Taitokeskus Sastamala: käsitöitä niin vasta-alkajille kuin taitajillekin! Kudontaa, makrameeta, islantilaisia neuleita, upeita valaisimia ja vaikka mitä muuta.

Taitokeskus Sastamala
Asemakatu 1
38210 Sastamala
puh. 044 770 3103
email: sastamala (at) taitosatakunta.fi

Henkilökunta
Tiina Jalonen, vastaava neuvoja, käsityökoulu, kurssit
Riitta Eeronheimo, neuvontapäällikkö, käsityökoulu, kurssit
Terhi Naskali, neuvoja, kudonta, neuleet

Avoinna
ma 9 – 18
ti – to 9 – 17
pe 9 – 15

 

Taitokeskus Sastamala sijaitsee keskeisellä paikalla, Vammaskosken partaalla, entisen Sastamalan maidon meijerirakennuksen toisessa kerroksessa. Taitokeskus aloitti toimintansa 1963.

Taitokeskus on tunnettu vilkkaasta kurssitoiminnastaan ja suurin osa kursseista järjestetään yhteistyössä Sastamalan Opiston kanssa.  Lasten ja nuorten kesäkurssit ovat tärkeä osa toimintaa. Taitokeskuksessa pyörii myös kuusi lasten ja nuorten käsityökouluryhmää yhteistyössä Sastamalan Opiston kanssa. Sastamalan Opiston varausjärjestelmään pääset tästä.

Tapahtumakalenterista voit käydä kurkkaamassa niin Sastamalan kuin muidenkin Taitokeskusten kurssit. Voit myös valita millä tekniikalla haluaisit kursseja löytää.

Kankaankudonta on suosittua ja kangaspuissa valmistuu mm. Kiikkalaista räsymattoa, poppanaa ja shaaleja. Materiaalimyymälästämme löytyy paitsi kudontaan, myös muihin ajankohtaisiin kädentaitoihin liittyviä tarvikkeita. Valikoimissa on useita kiinnostavia tarvikepaketteja esim. makrameesta ja neuleista.

Taitokeskus tekee tiivistä yhteistyötä suositun matkailukohteen, Herra Hakkaraisen talon kanssa. Varsinkin luokkaretkiaikaan talon valtaavat Herra Hakkaraisen talossa vierailevat koululaiset. Hakkaraisen pajat liittyvät Mauri Kunnaksen kirjojen maailmaan ja jokainen oppilas saa mukaansa pajassa valmistamansa käsityön.

Taitokeskus Sastamala, käsitöitä joka lähtöön!

 

Taitokeskus Sastamala järjestää lähes kaikki kurssinsa yhteistyössä Sastamalan Opiston kanssa. Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen kurssien lähiopetus on tauolla, kunnes saamme uutta ohjeistusta kurssien mahdollisesta aloittamisesta.                               Alkuperäisen aikataulun mukaan useat kurssit olisi jo pitänyt aloittaa.  Tässä tilanteessa näiden kurssien aloitusajankohta siirtyy, mutta ne pyritään pitämään alkuperäisen pituisina.  Kurssit löytyvät Sastamalan Opiston sivuilta ja niille kursseille voi yhä ilmoittautua, joilla on vielä tilaa. Ilmoittautuneet saavat tiedon heti, kun kurssit voidaan aloittaa.

 

Taitokeskus Sastamalan kurssit:

to 21
Islantilainen neule 600x600, Taito Satakunta ry

Islantilaiset neuleet, päivä

21 lokakuun @ 10:00 - 12:15
marras 01

Syksyn tunnelmalliset valaisimet

1 marraskuun @ 10:00 - 13:00
marras 09
Myymälät, Valopare 600x600, Taito Satakunta ry

Joulunodotuskurssi

9 marraskuun @ 18:00 - 21:00
joulu 07

Kynttiläpajat

7 joulukuun @ 10:00 - 16 joulukuun @ 21:00
joulu 09
Myymälät, Valopare 600x600, Taito Satakunta ry

Joulupaja A

9 joulukuun @ 10:00 - 13:15
joulu 13
Myymälät, Valopare 600x600, Taito Satakunta ry

Joulupaja B

13 joulukuun @ 18:00 - 21:15

Taitokeskus Sastamalan tapahtumat:

tapahtumat - ei tulevia tapahtumia.